Pensionat Larslund

Vad vore väl ett liv utan hund?

För mig som lever ett fritt och skapande liv som frilansande trädgårdsarkitekt är det självklart att dela tillvaron med ett gäng fyrbenta kompisar. Västgötaspetsarna Hasse och Cigge förgyller tillvaron i skrivarstuga och ateljé tillsammans med familjens katter. Ett liv utan hund skulle kännas väldigt tomt och jag är lyckligt lottad som har möjligheten att få leva mitt liv tillsammans med alla mina djur. 

Men det finns plats för fler! Upp till 4 gästande hundar tar vi emot i vår lilla familjära flock. Öppna ytor, mjuka sängar och gos i soffan efter en lång dags härligt hundliv är vad vi kan erbjuda våra gäster. Här skippar vi burar och rastgårdar och tar långa promenader (eller korta om hunden inte orkar) och busar på vår stora trädgårdstomt.

 

Här följer viktig information, scrolla ner hela vägen så att du inte missar något!

 

 

Dagarna på pensionatet

Våra gäster tillbringar tiden tillsammans med oss i familjen. Det innebär att de delar vår vardag med lek, vila och motion anpassad efter varje hunds behov. De får en  bädd med filt och om det behövs har de möjlighet att dra sig tillbaka till en egen vrå. Huset är tillräckligt stort för att alla ska kunna hitta en lugn plats. Är din hund van att sova med dig i sängen? Då får den gärna sova med oss, bara den accepterar två andra hundar och kanske en katt eller två. Var vi sover? Vi försöker få plats i sängen, vi också...

Gästande hundar har med sig egen mat hemifrån och gärna en egen filt, men vi bjussar i bland på tuggben eller märgben.

 

 

Hane eller tik?

Vi har både hanhundar och tikar som gäster, men eftersom båda mina hundar är okastrerade tar vi inte emot okastrerade hanhundar. Tikar får inte vara i löp, av förklarliga skäl.

Inskolning

Eftersom din hund kommer att bo tillsammans med våra egna hundar vill vi att du kommer på besök minst en gång innan första vistelsen. Vi tar då en längre promenad med hundarna så att de får bekanta sig med varandra. Funkar det bra avslutar vi med en fika i huset så att vi ser att det går bra även där. Och hussar och mattar får kolla runt och se hur vi har det och hur hundarna kommer att bo. Tänk på att klä dig för en längre skogspromenad, anpassa kläderna efter väder och vind! Jag släpar med er ut i skogen oavsett klädval...

Ta med vaccinationsintyg och försäkringspapper till inskolningen. Jag kan inte ta emot en nyvaccinerad hund, jag vill ha minst 14 dagars karens. Se info längst ner på sidan. 

 

Ren och fin?

En nybadad hund är jättefräsch i människans värld. I hundvärlden blir det konstigt, då vi tvättar bort hundens naturliga lukt, andra hundar kan reagera med allt från en avvaktande attityd till aggressivitet när den träffar en nybadad hund. Bada därför din hund när den kommer hem i stället. 

 

Våra egna hundar

"Hasse" och "Cigge" är två bussiga och busiga  västgötaspetsar med glimten i ögat och tassarna på jorden. De är livliga, glada och sociala och vana vid att umgås med andra hundar. 

Hasse och Cigges motto: "Lyder bra men inte jätte - ty född till slav är ingen vätte"

 

 

Pris per dygn inklusive moms, exklusive foder

Dygn

 

500kr

 

 

 

 


    

Tillägg storhelg 400kr

Tillägg löptik     350kr (placeras i nödfall på annat    pensionat)

Betalning sker mot faktura eller swisch, senast ankomstdagen.

Avbokad plats senare än 14 dagar i förväg debiteras till fullt pris. Avbokning senare än 30 dagar  i förväg debiteras 50% av inackorderingskostnaden.

 

 

 Vi använder oss av SKKs standardavtal för inackordering

 

Formalia

Vi ställer givetvis alla gängse krav på gästande hundar, såsom att de skall vara regelbundet vaccinerade mot valpsjuka, parvovirus, HCC och kennelhosta och att de är fria från parasiter. Vaccinationen får inte vara äldre än tre (3) år och du har en karenstid på 14 dagar efter ny/omvaccination. Observera att vaccination mot kennelhosta måste göras varje år!

Intygen skall tas med första gången ni besöker oss. Jag avböjer vänligt men bestämt alla besök av ovaccinerade hundar.

Vi vill också att du har en försäkring på din hund som täcker både värde och djursjukvård.

Verksamheten bedrivs som en del av Trädgård i Mälardalen KB och företaget är registrerat för F-skatt och har en gällande företagsförsäkring.

Jag har genomgått den lagstadgade utbildningen till hundpensionatsföreståndare och är godkänd av Länsstyrelsen i Södermanland.

 

 

© Trädgård i Mälardalen KB, Skenala Larslund 2, 640 33 BETTNA, telefon/fax/telesvar 0155-925 53 mobil 070-316 07 60

Mediabiz webbutveckling