Om oss

Jag heter Åsa Dahlberg och arbetar som trädgårdsarkitekt i mitt eget företag Trädgård i Mälardalen som jag startade 2007. Jag är utbildad trädgårdsmästare vid yrkeshögskola och vidareutbildad inom trädgårdsdesign, men har också bland annat akademiska studier inom samhälle och information och innan dess ca 20 år inom lantbruk och skogsbruk i mitt cv.

Som trädgårdsmästare har jag arbetat med hela processen inom trädgård; odling och anläggning, planering och utförande. Som trädgårdsarkitekt har jag förenat det bästa av två världar; jag ritar och planerar medan andra anlägger efter mina direktiv.

Jag utformar gärna mina trädgårdar med utgångspunkt från naturen. En strävan är att den färdiga trädgården både ska smälta in i miljön och sticka ut och utgöra ett blickfång. Dit når jag genom att ta med grundläggande basfunktioner i planeringen och genom att mixa naturmaterial och konstgjorda material i harmoni med rätt växtval.

Som så många andra är jag också en passionerad och engagerad hundägare och har under ett antal år utbildat mig inom hund. Jag kan numera titulera mig berikningskonsult, vilket i klartext betyder att jag kan utforma hundens utemiljö så att den tillfredsställer dess naturliga beteendebehov. 

Vad mina egna åsikter än må handla om är det alltid kundens önskemål och behov som styr utformningen. Resultatet kan lika gärna bli en trolsk sagoträdgård som en modern funkistomt eller en funktionell och inbjudande industrientré.

© Trädgård i Mälardalen KB, Skenala Larslund 2, 640 33 BETTNA, telefon/fax/telesvar 0155-925 53 mobil 070-316 07 60

Mediabiz webbutveckling