priser

Att anlita proffessionell hjälp för planering innan man startar upp ett stort projekt, lönar sig i slutänden. Många bäckar små i form av misstag, kan bli en strid å i form av dyra ändringar när saker inte blev som det var tänkt. Likaså kan det vara klokt att låta proffessionella hantverkare sköta anläggandet.

"Vad ska en med dig till?"

 Ja, den kan man ju undra! I bland undrar jag det själv också, vid speciella tillfällen när framför allt äldre släktingar med en väldigt jordnära syn på tingens ordning ifrågasätter ens både bildning och värde. Men faktum är att jag trots allt är väldigt trygg i vetskapen om att mina samlade kunskaper och färdigheter har varit till stor nytta och glädje för många. Hur ska jag försöka redogöra för nedan, i form av några olika exempel. Priserna är inklusive moms och resa (inom 10 mil) om inte annat anges.

avtal och ångerrätt

När du bokat ett besök får du ett avtal att skriva på, men eftersom väntetiden är ca 2 veckor har du möjlighet att avboka innan du undertecknar. Kan vara skönt att veta. Har du väl skrivit på gäller avtalet. Leveranstiden för trädgårdsskisser är ca 4-6 veckor efter 1:a besöket. Beställer du arbetet på våren är du dock lite sent ute,  har du otur kanske du måste vänta till hösten på din tur.
Rådgivningsbesök är lite lättare för mig att hinna med emellan annat, där är väntetiden normalt 2-3 veckor.
Du betalar ingenting i förskott, utan får en faktura som betalas efter att arbetet är slutfört.

privatkunder

Priserna nedan gäller privata villaträdgårdar på upp till ca 1500m2 . Större tomter, lantegendommar och företag offereras.

RÅDGIVNING

Passar den som har en uppvuxen trädgård och som behöver lite hjälp på traven. Inga stora förändringar önskas, men vissa delar stör och bristen på engagemang och vård har gjort att den blivit ganska trist.
Eller så har man blivit med hus och fått en trädgård på köpet. Glädjen över det nya huset är större än kunskapen om trädgårdsskötsel och man har blivit medveten om att mycket händer i en trädgård på ett år som man inte hade en aning om innan.
Eller så har man gjort många försök själv att få till det, åkt många vändor till plantskolan och köpt många dyra plantor. Som sedan dött eller inte alls blivit så fina som man hade tänkt.

Ett besök av mig tar ett par timmar då jag går igenom trädgården, lämnar förslag på förändringar och åtgärder, kanske skissar lite på plats och skickar över renskrivna anteckningar (inte ritningar) kostar 
6´000kr inklusive resan.

"Jasså, det säger du!" (Citat: Max)
"Jasså, det säger du!" (Citat: Max)

"Kan du inte titta in när du har vägarna förbi...?"

Har du bara någon enstaka fråga som jag kan besvara inom en timme tar jag 2´500kr för besväret. Du antecknar själv och får ingen dokumentation av mig. Måste jag åka enkom för detta (inte "vägarna förbi") kostar det
   3´500kr. Det kan det väl vara värt?

En pallkrageodling blir både snyggare och mer hållbar om den  anläggs med precision.
En pallkrageodling blir både snyggare och mer hållbar om den anläggs med precision.

En heldag i trädgården

Här är du själv är med och lär dig olika moment praktiskt. Du kan dela dagen med grannar eller vänner. Vi kommer överens om i förväg, eller på plats vad vi ska koncentrera oss på. Du kanske vill lära dig beskära dina träd och buskar? Eller få en första inblick i trädgårdsdesignens lyriska hantverk för att sedan fortsätta skissa på egen hand? Eller kicka i gång med pallkrageodlingen men behöver hjälp på traven? Eller något annat som du själv kommer på. Ergonomi är alltid bra att träna på och det får du på köpet under tiden vi jobbar.

Det här passar den nyblivne eller ovane trädgårdsägaren. En trädgårdskurs de lux som ger mersmak och inspiration för framtiden.
Pris 9´600kr plus 75kr milen för fullutrustad servicebil.

Enkel trädgårdsskiss villatomt

Passar den som själv vill fixa sin trädgård efter mina anvisningar. Du får en skalenlig skiss med växt- och materiallista på skissen.
Jag inleder arbetet med ett första besök hos dig då vi går igenom förutsättningar, behov och önskemål. Därefter fortsätter jag arbetet hemma, eventuellt får du ett uppföljande besök för avstämning innan jag är klar.

Det här arbetet kostar från
19´000kr
Beställer du inga extra skisser eller vill göra stora ändringar stannar det där.

Ett exempel på hur skissen kan se ut

Komplett trädgårdsskiss villatomt

Passar den som ska anlägga sin trädgård från grunden och som kommer att köpa in anläggningsentreprenad för arbetet. Anläggningsfirman behöver ritningen som ett beräkningsunderlag för att kunna lämna en rättvis offert.
Du får här flera uppföljande besök under arbetets gång, utöver det inledande besöket då vi går igenom förutsättningar, behov och önskemål. Du får både en grundskiss och en färglagd vegetationsplan. Du får också kompletta växtlistor och planteringsplaner för de olika planteringarna.
Kostnad från 33´000kr.

Enbart rabattskiss

Enstaka rabatter som behöver grävas om och rensas kan behöva kompletteras med nya växter. Likaså kanske man har kommit på själv att man vill ha en ny plantering på ett särskilt ställe och vill ha hjälp med att välja växter. Om du väljer att köpa växterna av mig till ordinarie pris bjuder jag på en enkel skiss och du får efter plantering en växtlista på det rabatten innehåller.
Kostnad från 0 kr.

 företag

Ett hotell som anlitat mig för att snygga tillutemiljön.
Ett hotell som anlitat mig för att snygga tillutemiljön.

skötsel och anläggning

Lugn bara, det kommer snart mer...!